dilluns, 5 de març del 2018

Entrevistem a la Cira .


La Cira ens parla per Skype

Text d'Ariadna Cabeza.


El passat mes de febrer vam fer una videoconferència amb la Cira.

Ella és una noia que està fent un voluntariat en un petit casalde joves que és a una petita ciutat de Portugal aquesta ciutat és diu Cascais on s'ha celebrat el XVè congrés de ciutats educadores.


Ens va explicar què és això de participar en un voluntariat, com es treballa, que fas en el teu dia a dia etc...


Participem entrevistant a la Cira
La Cira va començar sent voluntària des de petita quan tenia set anys amb l'acompanyament dels seus pares que feien de voluntaris en una associació que treballava per la gent del Senegal. Ella va ajudar portant caixes, i ajudar a construir una biblioteca.

A Barcelona als 14 anys va decidir apuntar-se a un esplai i això la va empenyer més tard a ser monitora d’aquell esplai. 

La Cira ens va dir "Sovint fem de voluntaris involuntàriament" 
Després va anar a fer un servei en una associació d’esplais que es diu Esplac i al cap d’uns mesos es va fer coordinadora de centres d'esplai de Barcelona.

Enguany ha fet un pas més i s'ha llençat al voluntariat internacional. Des del setembre que està fent un intercanvi amb un noi portuguès, ell venia a Barcelona a fer el treball que fa la Cira  i ella igual però a Portugal.

Fent l'intercanvi també és una oportunitat per intentar fer millores en les intervencions que es fan, veure amb uns altres ulls, ajuda. 

Jo amb aquesta entrevista he après  que si de veritat vols canviar alguna cosa, el primer pas que has de fer és implicar-te i posar de la teva part. 

Ser voluntari és un treball però com la pròpia paraula diu és voluntari i has de fer-ho lo millor possible i no has d'esperar res a canvi. 


 Ariadna Cabeza. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada