dimecres, 9 de novembre del 2016

DIORAMES DE 2N ESO. ELS JOCS OLÍMPICS A RIO: UNA CIUTAT DE CONTRASTOS

Descripció del diorama

En aquest diorama podem veure les olimpíades de Rio. A la fi han arribat les olimpíades a Rio!!! Però no tots els habitants les gaudeixen de la mateixa manera.
Podem observar com estan jugant un partit de bàsquet, un partit molt entretingut on estan competint Espanya contra Brasil. També veiem com les noies d’ Espanya estan guanyant als Estats Units en un partit de voleibol platja. Mentrestant les nedadores estan acabant la seva preciosa actuació. Podeu veure una carrera d’atletisme molt disputada entre les dues primeres concursants, però.. oh!! una concursant ha caigut i l’estan portant als serveis mèdics.
Al camp de tir olímpic  hi ha molt bons tiradors esperant  per començar a disparar.  I el concurs de salt de cavalls està en plena actuació.
Els espectadors afamats poden anar al bar on hi ha pizza, hamburgueses, entrepans, refrescos i aigua.  Des de la terrassa d’un edifici  una senyora en una hamaca es mira tot el conjunt, molt entretinguda.
A l’altre costat, separada per  una tanca, hi ha la ciutat pobre de Rio de Janeiro, on s’hi veuen els nens juguen amb el fang, les cases d’autoconstrucció que s’anomenen  faveles, els porquets menjant entre la brossa...  Es nota  que són molt pobres!!.
Tenen un hort per cultivar les seves pròpies verdures i un mercat on poden trobar-hi pa, tomàquets, enciam...  Per vigilar que els habitants de les faveles no s’acostin a la zona esportiva  hi ha molta policia.
Així és Rio de Janeiro, una ciutat meravellosa, però plena de contrastos i desigualtats.
Alumnes de 2n d’ESO
Escola CM-Sabastida




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada