dilluns, 18 de desembre del 2017

FEM DE PERIODISTES: EXPOSICIÓ D'ANDONI LUBAKI. (PRESENTACIÓ)

Mariona, Jorge, Laily, Naomi, Merary i Gisela de 2n ESO A han fet aquesta presentació amb imatges sobre l'exposició fotogràfica que van visitar a Can Basté. L'autor de les fotos és Andoni Lubaki, fotoperiodista que ha fet reportatges a zones de guerra de diferents parts del món.

Fent click podreu veure la presentació feta pels alumnes.



 Infografia sobre els conflictes armats al món feta pel Xabi Domínguez de 2n B

El dimarts passat dia 5 de desembre vam anar a Can Basté a una exposició fotogràfica. Ens va atendre el Ferran Quevedo, que és un periodista que va passar 10 anys a la guerra de Palestina i el Líban i, apart, va assistir a multitud de conflictes a Síria, Cisjordània, Irak, Iran, Marroc...
I ens va ensenyar coses sobre el fotoperiodisme:
A l‘arribar,  va presentar i és va quedar sorprès, perquè ens va fer  una sèrie de preguntes sobre el fotoperiodisme i les vam resoldre amb facilitat pel treball fet a classe.
Primer de tot vam veure una exposició d’un alumne seu i seguidament ens va fer una xerrada sobre el fotoperiodisme.
A la xerrada, ens va dir moltes coses interessants, com que hi havia dos tipus de periodistes, dins de la franja d´empresa, el freeland, que treballava pel seu compte, paga ell tot, i desprès està el corresponsal, que treballa per una empresa. El Ferran és freeland.
També ens va explicar quin era el material necessari que portaven a la motxilla: una o dos càmeres, un ordinador, equip mèdic i de menjar, era bo portar xocolatines; que en total la motxilla pesava de 8-15kg.
Quan ens va dir que portava xocolatines, ens vam quedar sorpresos, i llavors ens va explicar que li donaven moltes proteïnes a ell i als nens que els hi donava. Ens va dir que portava protecció, però que era molt simple,que era una armilla antibales curta de 8kg i un casc apart.
Després de l´explicació ens va presenta unes obres que li va donar un amic seu sobre diferents guerres i vam estar observant-les i comentant-les.
Al final de tot, educadament ens va respondre una ronda de preguntes, ens vam acomiadar i ens vam anar.
Estem molt agraïts al Ferran i ens va semblar molt interessant.

Pau Blanca, Angelo, Javi, Pol, Victor, John, Luis i Jordi Córdoba- 2n ESO A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada