dimarts, 28 de novembre del 2017

FEM DE PERIODISTES: 2n ESO VISITA TARRACO

El dijous 2 de novembre els alumnes de 2n ESO vam fer una sortida a la Tarragona romana, més exàctament, a Tarraco, desplaçant-nos en autobús.
Després d'esmorzar els guies ens recolliren al camp de Mart i després ens van fer una breu explicació del que faríem i el que visitaríem. Tot seguit ens vam dirigir a les ruïnes de les muralles i vam poder veure l'estàtua d'August al Passeig Arqueològic. També vam observar la Torre de Minerva, d'uns 2300 anys d'antiguitat.
Llavors vam veure el fòrum provincial, o almenys el què queda d'aquest. Els guies van comentar que aquest fòrum mesurava aproximàdament com tres camps de futbol.
Vam procedir a fer una ullada al Museu Nacional Arqueològic, i vam poder veure grans àmfores i elaborats mosaics, entre ells un que representava a "Medusa", a més d'una nina d'ivori (la Barbie d'aquella època) articulada que els arqueòlegs trobaren a la tomba d'una nena petita. Hi havia altres joguines, com cuinetes i sonalls.
Quan vam arribar a la secció del déu Fascinus, vam observar una persona, amb un membre viril entre les cames. Hi havia una vitrina plena de figures fàl·liques.
Seguit d'això, ens vàrem trobar amb el petit tros que queda del circ, on ens van explicar com es feien les curses de cavalls. I vam visitar les voltes, d'uns 91 metres de llarg, on guardaven els carros i els cavalls abans i després de les curses.
Finalment vam visitar l'amfiteatre, on ens van mencionar tot el que es feia: batalles de feres portades de països exòtics contra gladiadors... Els ciutadans decidien si morien o no i l'última paraula la tenia el governador o emperador.
Després vàrem dinar i també vam tenir una estona lliure.

Nil Creus i Gael González, 2n ESO A








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada